Brits paleis publiceert eerste officiële portretten van koningspaar na kroning

De pas gekroonde Britse koning Charles lll en zijn vrouw Camilla hebben maandagavond alle helpers en feestvierders bedankt voor het kroningsweekend. Het paleis heeft ook de officiële portretten vrijgegeven van het paar.

door
Belga
Leestijd 1 min.

«Weten dat we jullie steun achter ons hebben en jullie welwillendheid op zoveel verschillende manieren voelen, is het mooiste kroningscadeau van allemaal geweest», schreef Charles (74) in een boodschap.

Groepsfoto

Net als zijn moeder, zit Charles op zijn officiële kroningsportret op een troon in Buckingham Palace met de bol en scepter. Hij draagt de wereldberoemde kroon en paarse mantel van hermelijnsbont.

Koningin Camilla (75) staat voor haar individueel portret in de Green Drawing Room van het paleis met de kroon van Queen Mary op haar hoofd. Een derde foto toont het paar samen in de troonzaal van het paleis.

Ook publiceerde het paleis een foto van het vorstenpaar met hun naaste familie. Zo poseren onder meer Charles’ zus prinses Anne (72) en zijn zoon prins William (40) met hun partners voor de groepsfoto.

Hoewel Charles’ broer prins Andrew (63) en zoon prins Harry (38) aanwezig waren op de ceremonie, nemen beiden niet langer hun formele rol op als ‘senior’ leden van de koninklijke familie en poseerden ze daarom niet voor de foto.