Een toilet per 160 mensen die onderdak vinden in VN-gebouw

Het aantal mensen op de vlucht in de Gazastrook overrompelt de organisatie van de Verenigde Naties voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten (UNRWA). In de gebouwen van UNRWA in de landstrook hebben alles samen zowat 725.000 mensen onderdak gevonden, van wie 557.000 in het zuiden van het gebied.

door
Belga, Redactie online
Leestijd 1 min.

In het zuiden van de Gazastrook is daarbij sprake van gemiddeld één toilet per 160 mensen en één douche per 700. Daarbij maakt UNRWA donderdag gewag van duizenden gevallen van luchtwegenaandoeningen, diarree en windpokken.

In het noorden van de Gazastrook was sprake van nog bijna 160.000 mensen in VN-gebouwen. UNRWA kan niet meer voor hen zorgen en heeft weinig informatie over de levensomstandigheden.

Van de zowat 2,3 miljoen inwoners van de Gazastrook zijn sinds 7 oktober bijna 1,5 miljoen mensen op de vlucht, aldus UNRWA. Er is ook sprake van 122.000 mensen die niet bij de VN, maar elders een dak vonden. Het gaat dan om ziekenhuizen, moskeeën en andere openbare gebouwen. Bovendien zijn er zowat 131.000 mensen bij lokale scholen en mensen vonden ook onderdak bij gastgezinnen.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be