Griekenland beperkt aantal bezoekers aan de Akropolis

Griekenland stelt de komende maanden grenzen aan het aantal mensen dat per dag de Akropolis van Athene kan bezoeken. Er mogen bij wijze van proef de komende tijd maximaal 20.000 bezoekers per dag komen. Die worden bovendien beter over de dag verspreid. Dat heeft minister van Cultuur Lina Mendoni aangekondigd.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Griekse regering vond het nodig om in te grijpen omdat het 2.500 jaar oude monument beschadigd dreigt te raken doordat er zoveel mensen komen. Het kwam volgens haar voor dat er in één dag tijd 23.000 mensen langskwamen. Dat is volgens de minister niet te doen. Uitbreiding van de bezoekerscapaciteit is volgens haar niet mogelijk, omdat de oude toegangspoorten (propyleeën) dat niet toelaten. Daar kunnen maar twee personen tegelijk doorheen.

Vooral in de ochtend is het er vaak te druk, zo stelt de minister. Afgezien van de risico’s die dat oplevert voor de Akropolis, is dat ook niet prettig voor de medewerkers en de toeristen, stelt Mendoni. Om de bezoekers beter over de dag te verspreiden worden tijdslots van een uur ingesteld waarin een beperkt aantal mensen naar binnen mag.

Ook elders in Griekenland

De minister zegt tot maart te experimenteren met de bezoekerslimieten. Het idee is om ze in april, bij de start van het toeristische hoogseizoen, definitief in te voeren. Mogelijk worden de beperkingen dan ook van kracht bij andere toeristische trekpleisters in de Griekse hoofdstad.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be