Horror in Rusland: 14-jarig meisje schiet klasgenootje dood

Een 14-jarig meisje heeft het vuur geopend op een school in Brjansk, een stad in het zuidwesten van Rusland. Een klasgenote kwam daarbij om het leven, zo heeft de politie laten weten. Het meisje sloeg daarna de hand aan zichzelf.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het meisje kwam naar school met een geweer en begon op haar klasgenotes te schieten. Er vielen ook vijf gewonden. De omstandigheden en motieven van het drama zijn nog niet duidelijk.

Steeds meer schietpartijen in Rusland

Dodelijke schietpartijen, vooral op scholen, lijken de afgelopen jaren steeds vaker voor te komen in Rusland. Dit fenomeen heeft zelfs president Vladimir Poetin gealarmeerd, die het ziet als een geïmporteerd verschijnsel uit de Verenigde Staten en een ongewenst gevolg van globalisering. Dit heeft hem ertoe aangezet de wapenwetgeving aan te scherpen. In september 2022 maakte een schietpartij in Izjevsk, in het centrum van Rusland, 18 doden. En in 2021 doodde een 21-jarige aanvaller negen mensen in een school in Kazan, Tatarstan.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be