Ontdek hoe Siri je leven makkelijker kan maken

Wie met een Iphone op zak rondloopt, heeft vast al kennisgemaakt met Siri, de virtuele assistent van Apple. Maar wat kan Siri eigenlijk allemaal? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Geloof het of niet, maar als je Siri regelmatig gebruikt, kan je een heleboel dagelijkse taken supermakkelijk maken.

Zet een timer of wekker

Dankzij Siri hoef je niet langer handmatig een timer of wekker zetten. Zeg «Hé Siri! Zet een wekker om 8 uur ’s ochtends», en voilà, je kan met een gerust hart gaan slapen.

Stuur berichtjes

Geen handen vrij om een berichtje te sturen naar iemand? Zeg «Hé Siri, stuur een berichtje naar persoon X om te zeggen dat ik later thuis zal zijn vanavond». Je kan Siri ook berichtjes laten versturen via WhatsApp of andere berichtenapps.

Open een app

Je kan aan Siri ook vragen om een app te openen, zodat je niet heel je bibliotheek moet doorzoeken. Zeg «Hé Siri, open deze app» en binnen enkele seconden opent de app.

Speel muziek af

Wil je een streepje muziek opzetten, maar geen zin om te zoeken? Zeg dan «Hé Siri, speel Taylor Swift af» en Siri zal onmiddellijk je muziekapp openen en een nummer opzetten.

Snel een vraag beantwoorden

Wil je graag snel een antwoord op een vraag? Stel ze dan gewoon aan Siri. Wat is een regenboog? Wat voor geluid maakt een kat? Hoeveel is 99 x 27? Siri weet het allemaal.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be