Het belangrijkste nieuws van 12 september: Zaak Schild & Vrienden uitgesteld, toiletpapier doorheen de geschiedenis en fietser beleeft bizar ritje

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 12 september: De zaak rond Schild & Vrienden is opnieuw uitgesteld en een Amerikaanse tweeling is tragisch overleden nadat ze in slaap vielen in een speelgoedkist. Daarnaast had een Britse fietser een bijzondere ontmoeting met de lokale bevolking tijdens een fietsritje en sommen we alles wat je echt moet weten over toiletpapier op.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Zaak Schild & Vrienden onbepaald uitgesteld omdat Van Langenhove rechtbankvoorzitter weg wil

De zaak rond Schild & Vrienden is opnieuw uitgesteld. De Gentse correctionele rechtbank nam die beslissing omdat de verdediging van Dries Van Langenhove de samenstelling van de rechtbank aanvecht. Het parket Oost-Vlaanderen startte hun strafonderzoek naar aanleiding van een ‘Pano’-reportage op 5 september 2018. Dries Van Langenhove, de zogenaamde eindbaas van Schild & Vrienden, staat terecht voor inbreuken op de racismewetgeving en op de wapenwetgeving. Ook zes andere leden moeten zich verantwoorden. Lees hier verder.

WHAT ABOUT: 10 leuke weetjes over toiletpapier

Je gebruikt het elke dag, maar wat weet je nu eigenlijk echt over toiletpapier? Van de begindagen in China tot de vermarkting van de velletjes papier: Metro somt alles op wat je moet weten over de rijke geschiedenis van toiletpapier. Ontdek het hier.

WTF: Fietser beleeft «vreemdste fietsrit ooit»: «De boer begon plots naar mij te schreeuwen» (video)

Een Britse fietser heeft een wel heel bijzondere fietsrit achter de rug. Tijdens zijn ritje langs een landweggetje stond hij plots oog in oog met een kudde koeien, en een hysterisch schreeuwende boer. Hij deelde zijn avontuur op TikTok. Lees hier verder.

NEWS: Tweeling levenloos aangetroffen in speelgoedkist: «Geen zuurstof meer terwijl ze sliepen»

Een Amerikaanse tweeling is om het leven gekomen nadat ze samen in een speelgoedkist kropen en in slaap vielen. De moeder van de kindjes waarschuwt nu voor de gevaren van zo’n speelgoedkist. «Niet veel mensen zullen de pijn kennen van het verlies van twee kinderen tegelijkertijd, en dan nog op een manier die nergens op slaat», klinkt het. Lees hier verder.

Alles wat je echt moet weten vind je op Metrotime.be