Het belangrijkste nieuws van 15 september: Metro sprak met Gilkinet, Portland-zanger krijgt chemo en kritiek op virale vermageringstrend

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 15 september: Metro voelde minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) aan de tand over de toekomst van NMBS en de Belgische band Portland moet nog meer concerten annuleren vanwege gezondheidsproblemen van de zanger. Daarnaast ontstond er ophef op het internet vanwege een nieuwe beautytrend met navelstickers. De trendy zwangerschapslook van de 41-jarige actrice Sienna Miller kon dan wel weer op veel lof rekenen.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Georges Gilkinet (Ecolo) over toekomst NMBS: «De komende drie jaar zullen er geen stations verdwijnen»

Zaterdag start de jaarlijkse Week van de Mobiliteit. Het uitgelezen moment om federaal minister van mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) aan de tand te voelen over de toekomst van de NMBS. Wat kunnen we verwachten van de treintarieven, de stiptheid, de stiltewagons en nieuwe treinstellen? Gilkinet toont zich alvast ambitieus: «We willen NMBS op de kaart zetten als een van de beste Europese spoorwegmaatschappijen.» Lees hier verder.

Portland annuleert alle concerten van het najaar: «Herstel duurt langer vanwege chemokuur»

De Belgische band Portland annuleert alle concerten dit jaar. Zanger Jente Pironet is ziek en zijn herstelperiode neemt meer tijd in beslag dan verwacht vanwege een chemokuur, schrijft de band op sociale media. «Ik beloof jullie dat ik er alles aan doe om zo snel mogelijk terug op het podium te kruipen en jullie het beste van mezelf te geven.» Lees hier verder.

Internet in de ban van nieuwe ‘vermagerings’trend: een navelsticker

Een sticker. Meer heb je volgens een nieuwe sociale media-trend om te vermageren. Je valt er niet echt van af, maar door een navelsticker creeër je wel de illusie dat je er een stuk dunner uitziet dan je in werkelijkheid bent. Ondanks dat je niet moet diëten voor deze trend liggen de stickers toch onder vuur. Lees hier waarom.

Zwangere Sienna Miller (41) onthult buikje met opvallende look: «Niets anders dan lof»

Sienna Miller heeft voor het eerst haar buikje onthuld op een rode loper in Londen. Dat doet ze volledig in stijl met een zwangerschapslook van Schiaparelli, die de buik integreert als centraal onderdeel van de outfit. De 41-jarige actrice wordt overladen met complimenten. «Opnieuw een verouderde regel waarover we moeten nadenken, in twijfel trekken en in dit geval volledig negeren», reageerde Daniel Roseberry, creatief directeur bij Schiaparelli. Check hier de outfit.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be