Het belangrijkste nieuws van 19 juli: Barbie verovert het witte doek, dit is het DNA van de Belg en nieuwe bosbrand breekt uit in Griekenland

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je alvast weten over 19 juli: na een productie van meer dan 10 jaar, speelt Greta Gerwigs ‘Barbie’ eindelijk in de zalen. Op het Griekse eiland Rhodos is een bosbrand uitgebroken. Ook bereiden we ons voor op de nationale feestdag: wat staat er op de planning en wat maakt een Belg nu Belg?

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

CULTURE Fenomeen ‘Barbie’ verovert het witte doek: «Als de film scoort, krijgen we in Hollywood een ware speelgoedrace»

Barbie verovert de cinema en ze trekt alle aandacht naar zich toe. Met steracteurs Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, een onverwachte maar intrigerende vrouw achter de camera en een virale marketingcampagne staan de sterren op één rij om de Mattel-pop de filmzomer te laten domineren. Dat was nochtans lang geen uitgemaakte zaak! Ontdek hier het hobbelige parcours van Barbie (én ons verdict!).

NEWS: Na brand in Athene: bosbrand breekt uit op Rhodos

Europa blijft geteisterd door extreme temperaturen. Na de bosbranden in de buurt van Athene is nu ook een brand uitgebroken op het geliefde eiland Rhodos. Enkele dorpen zijn geëvacueerd.Volgens de Griekse meteoroloog Theodoros Giannaros zal de situatie door de hitte en droogte nog verergeren. «Het ergste moet nog komen.» Lees hier meer.

NEWS: Wat maakt ons Belg? «Als het goed is, klagen we over wat er beter kan. Als het slecht is, hebben we gelijk»

Wat is nu typisch Belgisch? Wafels, frietjes, chocolade, bier en de Rode Duivels, zal de gemiddelde buitenlander denken. Communautaire relletjes, een baksteen in de maag en zwartwerk, denkt de gemiddelde Belg. Klopt allemaal, maar Metro zoekt nog verder naar wat ons op dit kluitje grond aan de Noordzee écht verbindt. Lees hier meer.

NEWS: Nationale feestdag: wat voor feestelijks staat er op het programma?

Op 21 juli vieren we opnieuw de nationale feestdag. Deze editie wordt extra bijzonder: dit jaar vieren we niet alleen het bestaan van België, maar ook tien jaar Koning Filip op de troon. Dat doen we volgens de traditie met een militaire parade, maar ook met optredens van Belgische sterren in het Jubelpark. Ook enkele musea zijn die dag gratis open. Ontdek hier het volledige programma.

Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be