Het belangrijkste nieuws van 2 november: Afgebroken boom maakt dodelijk slachtoffer in Gent, Meta riskeert Europees verbod op gepersonaliseerde reclame, Bijna helft van Afro-Belgen wordt gediscrimineerd op huizenmarkt

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 2 november: Afgebroken boom maakt dodelijk slachtoffer in Gents Citadelpark, Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, riskeert een verbod in de Europese Gemeenschap op het gebruik van persoonlijke gegevens voor gerichte advertenties, Bijna helft van Afro-Belgen wordt gediscrimineerd op huizenmarkt: België scoort bij de slechtste van EU.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Afgebroken boom maakt dodelijk slachtoffer in Gents Citadelpark

In het Gentse Citadelpark is een boom afgebroken en op twee wandelaars terecht gekomen. Een van de twee is daarbij overleden, de andere heeft een beenbreuk. Dat bevestigt de Gentse politie donderdag. Lees hier meer.

GEEK: Meta riskeert Europees verbod op gepersonaliseerde reclame

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, riskeert een verbod in de Europese Gemeenschap op het gebruik van persoonlijke gegevens voor gerichte advertenties. Die gepersonaliseerde advertenties zijn in strijd met de Europese privacyregels. Dat heeft de Europese privacytoezichthouder; de European Data Protection Board (EDPB), beslist. Lees hier meer.

NEWS: Bijna helft van Afro-Belgen wordt gediscrimineerd op huizenmarkt: België scoort bij de slechtste van EU

Bijna de helft van Belgen met afkomst uit Sub-Sahara-Afrika (44%) wordt gediscrimineerd op de huizenmarkt. Dat blijkt uit een rapport van het EU Agency for Fundamental Rights, waarover de krant De Standaard donderdag bericht. Lees hier meer.

ON THE MOVE: Storm Ciarán: deze treinen rijden vandaag niet

Zoals aangekondigd is het treinverkeer donderdag zwaar verstoord door stormdepressie Ciarán. Dat bevestigt spoorwegmaatschappij NMBS. Van een twintigtal IC-treinen is het traject gewijzigd en zes zijn volledig geschrapt. Overal ondervinden reizigers vertragingen. Lees hier meer.