Het belangrijkste nieuws van 21 juni: Metro sprak met Pommelien Thijs, hoop voor vermiste duikboot en de staking die al je lievelingsfilms blokkeert

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je alvast weten over 20 juni: ‘klopgeluiden’ doen hoop op overlevenden toenemen in de zaak van de vermiste duikboot, Pommelien Thijs ging met ons op de koffie over haar debuutplaat en de reden waarom de scenaristen in Hollywood al 50 dagen aan het staken zijn.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

CULTURE: Pommelien Thijs over debuutplaat ‘Per Ongeluk’: «Ik giet mijn mening er met een schone paplepel in»

Pommelien Thijs raast als een kleine tornado door je radio en televisiescherm: ze veroverde al tal van harten met haar rollen in ‘#LikeMe’ en ‘Knokke Off’, scoort de ene hit na de andere en in het najaar ploft ze neer in een draaistoel in ‘The Voice Kids’. En dat is nog maar het begin, want nu is er ook haar debuutplaat ‘Per Ongeluk’, waarmee ze een frisse wind door het Vlaamse muzieklandschap laat waaien. Hoog tijd voor Metro om bij te praten: lees hier het volledige interview.

WHAT ABOUT: Waarom moet je extra lang wachten op de release van je favoriete films of series?

La La Land ligt lam. Al sinds 2 mei staakt de Writers Guild of America, goed voor zo’n 12.000 schrijvers in Hollywood. Grote producties als ‘Stranger Things’ of ‘Star Wars’ liggen stil of worden uitgesteld. Vandaag duurt de staking al 50 dagen, maar vermoedelijk komt er nog niet snel een einde aan dit verhaal. Wat is er aan de hand in Tinseltown? Lees het hier.

NEWS: Klopgeluiden gehoord tijdens zoektocht naar vermiste duikboot: «Hoop op overlevenden»

De zoektocht naar de duikboot die zondag vermist raakte rijdens een duik naar het wrak van de Titanic gaat voort. De hoopt op overlevenden blijft, zeker nu er dinsdag als «gebonk» omschreven onderwatergeluiden opgevangen zijn. Lees hier meer.

URBAN LIFE: Dit restaurant is zonet uitgeroepen tot het beste ter wereld

Dinsdagnacht werd de invloedrijke lijst van ‘World’s Best 50 Restaurants’ bekend gemaakt. Al geweten was dat het Hof Van Cleve uit de top 50 tuimelde. The Jane blijft wel overeind, als enige Belgische restaurant op de lijst. De grote verrassing was evenwel de nieuwe eerste plek die uitzonderlijk niet naar een Europees restaurant gaat. Lees hier verder.

Wat je echt wilt weten op Metrotime.be