Het belangrijkste nieuws van 22 november: verkiezingen in Nederland, Kato van The Starlings is bevallen en Metro sprak met Fien Troch over nieuwe film ‘Holly’

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 22 november.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS. Stembureaus in Nederland vandaag geopend voor spannende parlementsverkiezingen

Alle stembureaus in Nederland hebben vandaag om 07.30 uur hun deuren geopend voor de verkiezingen van het Nederlandse parlement, de Tweede Kamer. Ruim 13,3 miljoen kiesgerechtigden van achttien jaar en ouder mogen hun stem uitbrengen. Om 21.00 uur sluiten de stemlocaties en gaan de stembussen open om de stemmen te tellen. Lees hier verder.

SHOWBIZZ. Kato Callebaut bevallen van eerste kindje: «Prachtige naam!»

‘The Starlings’-koppel Kato Callebaut en Tom Dice zijn de trotse ouders geworden van een meisje. Dat maakten ze bekend op Instagram. Check hier een foto van het gezin!

CULTURE. Fien Troch over adolescentie, empathie en ‘Holly’: «Ik kan uren kijken naar YouTube-filmpjes van mensen die tegen deuren lopen»

Is het verlegen en teruggetrokken tienermeisje Holly bovennatuurlijk begaafd of gewoon iemand met uitzonderlijk veel empathie? Rond die intrigerende vraag bouwt de Belgische cineaste Fien Troch een drama dat lang in je hoofd blijft hangen. En dat enkele maanden geleden op de rode loper mocht op het filmfestival van Venetië. Lees het volledige interview.

SELFCARE. Vanaf wanneer ben je een alcoholist?

Kan dagelijks drinken als alcoholisme beschouwd worden? Of ben je een alcoholist als je de behoefte voelt om in een moment van verdriet alleen een biertje te drinken? Metro probeert te bepalen vanaf welk moment iemand waarschijnlijk een probleem heeft met alcohol. Ontdek het hier.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be