Het belangrijkste nieuws van 25 september: dit staat in het begrotingsakkoord, stenen van Antwerps koppel zijn wel «archeologisch» en het afscheid van Pirato

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 25 september: De Vlaamse regering heeft zijn begrotingsakkoord toegelicht en trekt 270 miljoen euro uitvoor de kinderopvang. Slecht nieuws voor het Antwerps koppel dat drie stenen mee wou nemen uit Turkije, want een expertenpanel oordeelde dat die objecten wel van archeologische aard zijn. Verder bespreekt ‘Blind Getrouwd’-koppel Jolien en Brecht hun kinderwens en moeten we afscheid nemen van de iconische Pirato-chips.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Wat staat er in het Vlaams begrotingsakkoord?

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft maandag zijn laatste Septemberverklaring van de legislatuur afgelegd. Volgens de Vlaamse regeringsleider vormt «de bescherming van de Vlaamse welvaart» de rode draad van het bereikte begrotingsakkoord. Blikvangers van dat akkoord zijn de investering van 270 miljoen euro in de kinderopvang, een verhoogde en verruimde jobbonus en het vasthouden aan het begrotingsevenwicht in 2027. Ontdek hier alle beslissingen.

NEWS: De stenen die Belgisch koppel meenam uit Turkije zijn «wel degelijk archeologische vondsten» volgens experten

De drie stenen die een Antwerps koppel meenam uit Turkije, zijn wel degelijk voorwerpen van archeologische waarde. Dat melden Turkse media en Het Nieuwsblad. Kim en Warre wilden meer dan een week geleden vertrekken uit Turkije maar werden op de luchthaven opgepakt op verdenking van smokkel. Het rapport van de experten is slecht nieuws voor Kim, die voor onbepaalde tijd vast zit in het land. Lees hier meer.

SHOWBIZZ: Jolien en Brecht uit ‘Blind getrouwd’ praten niet over koetjes en kalfjes op huwelijksreis: «Ik had mijn kinderwens al laten varen» (video)

In de vierde aflevering van ‘Blind getrouwd’ gaan de kersverse koppels op huwelijksreis naar Griekenland. Een mooie omgeving om elkaar voorzichtig te leren kennen. Maar voor Brecht en Jolien kan het niet snel genoeg gaan, op hun eerste date bespreken ze al hun kinderwens. «Een man die geen kinderwens heeft, stond op mijn lijstje no go’s.» Lees hier verder.

WTF: Aldi haalt Pirato-chips uit de rekken: «Voor mij is dit een besparing»

Een klassieker uit het chipsrek zal binnenkort verdwijnen. Pirato, het chipsmerk van de Aldi, houdt ermee op. Voortaan gaan de krokante chips door het leven als ‘Sun Snacks’. Volgens de supermarkt verandert het product van naam vanwege de «herkenbaarheid», maar volgens retailspecialist Gino Van Ossel is er meer aan de hand. Lees hier meer.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be