Het belangrijkste nieuws van 15 november: jongeren willen geen manager meer worden, concurrentie op komst voor Eurostar en Metro sprak met Pete Doherty

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 15 november.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

WHAT ABOUT: Waarom millennials en Gen Z’ers geen manager willen worden: «Voor velen wegen de stress van het management zwaarder dan de extra voordelen»

Steeds meer millennials en Gen Z’ers zeggen geen leidinggevende functie te willen hebben bij het bedrijf waar ze werken. Een contrast met voorgaande generaties, waar het haast een sport leek om de carrièreladder zo hoog en snel mogelijk te beklimmen. «Het loon van managers staat niet in verhouding met het werk dat ze uitvoeren», klinkt het. Lees hier meer.

CULTURE: Metro sprak met een herboren Peter Doherty: «Toen ik aan de drugs zat, sliep ik soms vier of vijf dagen niet»

Peter Doherty is niet meer dezelfde. Vele jaren was de voormalige (co-)frontman van The Libertines één van de bad boys van de rockwereld, een poëtische ziel die maar niet van de drugs kon blijven. Maar kijk, de man die Metro de hand schudt op het filmfestival van Zürich is helemaal afgekickt… en flink wat kilo’s bijgekomen. De documentaire ‘Peter Doherty: Stranger in My Own Skin’ toont hoe die kruistocht precies is verlopen. «Mijn leven ziet er nu ook anders uit. Ik heb een baby die honger heeft en afwas die ik moet doen. Terwijl ik vroeger de afwas gewoon uit het raam gooide», vertelt hij. Lees het interview hier.

SHOWBIZZ: Kevin Janssens openhartig over de liefde: «In het verleden heb ik weleens de verkeerde keuzes gemaakt»

Acteur Kevin Janssens praat in een interview open en eerlijk over zijn liefdesleven. Hij heeft momenteel geen relatie en ook geen kinderen, al zou hij dat graag anders zien. «Hoe ouder je wordt, hoe kieskeuriger je bent», klinkt het. Lees hier meer.

ON THE MOVE: Concurrentie voor Eurostar? Deze trein wil ook naar Londen en Parijs rijden

Er zijn opnieuw plannen ingediend voor een concurrent van de Eurostar-hogesnelheidstreinen. Ditmaal gaat het om Heurotrain, dat vanaf eind 2027 treinen wil laten rijden vanuit Nederland naar Londen en Parijs (telkens via Antwerpen en Brussel). Lees hier meer.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be