Het belangrijkste nieuws van 18 september: Antwerpenaren in Turkije aangehouden smokkel, ‘Blind Getrouwd’-koppels beleven eerste huwelijksnacht en geld voor condoomtesters

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 18 september: een Antwerps koppel is aangehouden in Turkije nadat ze drie steentjes mee naar huis wilden nemen. In ‘Blind Getrouwd’ houden enkele koppels er bijzondere slaapgewoontes op na. Aan de KU Leuven wordt extra psychische hulpverlening aangeboden voor studenten. En wie condooms wilt testen, kan daar een centje mee bijverdienen.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Antwerps koppel aangehouden voor «smokkel» nadat ze drie steentjes meenamen uit Turkije

Kim en Warre, een koppel uit Antwerpen, zit al sinds zaterdagavond vast in Turkije. Daar werden ze aangehouden op verdenking van «smokkel van archeologische artefacten». Ze hadden namelijk drie steentjes vanop vakantie in Turkije in hun valies gestoken, om thuis hun aquarium mee te versieren. «Het is nochtans niet dat we een stuk tempel hebben meegenomen», verdedigt het koppel zich. Lees hier meer.

SHOWBIZZ: Spannende eerste nacht voor ‘Blind Getrouwd’-koppel Jolien en Brecht: «Ik heb geen pyjama mee»

De vier koppels van ‘Blind Getrouwd’ hebben afgelopen weken allemaal «ja» tegen elkaar gezegd. Dat betekent dat voor hen nu het echte avontuur begint. De kersverse bruiden en bruidegommen leren elkaar de komende weken beter kennen. De eerste huwelijksnacht wordt alvast spannend: «Ik heb in mijn slaap al eens onbewust op iemands gat geslagen.» Lees hier meer.

WTF: Durex deelt geld uit aan mannen die nieuwe condoom willen testen

Durex heeft een nieuwe condoom op de markt gebracht: de ‘Durex Nude’. Het merk beweert dat deze condoom het sensatiegevoel niet vermindert. En om die uitspraak kracht bij te zetten, wil Durex 50 mannen tegen betaling inschakelen om het condoom uit testen. Lees hier meer.

NEWS: KU Leuven breidt hulpaanbod uit voor studenten met mentale problemen

Het aantal studenten dat hulp zoekt voor mentale problemen zit in de lift. Dat merkt ook de KU Leuven. Zij breiden daarom vanaf komend academiejaar hun hulpaanbod gevoelig uit. Er komen onder meer extra online hulpmiddelen en acht nieuwe eerstelijnspsychologen. «We leven in een turbulente samenleving. Voor jongeren kan dat gevoelens van onzekerheid over de toekomst met zich meebrengen.» Lees hier meer.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be