Het belangrijkste nieuws van 19 september: Australië kondigt ontstaan van weerfenomeen El Niño aan, Fleur uit ‘Blind Getrouwd’ blikt terug op haar avontuur en Sven Pichal blijft in de gevangenis

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 19 september: het Australisch meteorologisch bureau heeft aangekondigd dat het weerfenomeen El Niño zich aan het ontwikkelen is, in een interview met Fleur en haar ouders blikt het gezin terug op het begin van het ‘Blind Getrouwd’-avontuur en radiopresentator Sven Pichal, die wordt verdacht van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik, moet in de gevangenis blijven.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

GREEN. Australië kondigt ontstaan van weerfenomeen El Niño aan: vrees voor zware bosbranden

Het Australisch meteorologisch bureau heeft aangekondigd dat het weerfenomeen El Niño zich aan het ontwikkelen is. Dat gaat meestal gepaard met stijgende temperaturen en droogte, die zware bosbranden kunnen veroorzaken. Lees verder.

SHOWBIZZ. Fleur uit ‘Blind Getrouwd’: «Als ze me een seut vinden, dan is dat maar zo»

Afgezien van een gescheurde broek, gaat het Fleur en Alexander voor de wind in het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’. Een opluchting voor Fleur, die veel stress ervaarde over haar deelname. Ook haar ouders waren er niet gerust in, blijkt uit een interview in ‘Dag Allemaal’. «Fleurtje, wat doe je nu? Dat is toch niets voor jou», reageerde haar 64-jarige vader Bernard. Lees verder.

NEWS. Sven Pichal blijft in de gevangenis

Radiopresentator Sven Pichal (44), die wordt verdacht van het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik, moet in de gevangenis blijven. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen hervormt dus de eerdere beslissing van de raadkamer, die hem onder elektronisch toezicht wilde plaatsen zodat hij zijn voorhechtenis thuis kon ondergaan. Lees verder.

GEEK. Elon Musk overweegt «kleine betaling» voor gebruik X om «leger aan bots» te bestrijden

Voor het gebruik van het sociale netwerk X, voorheen Twitter, zouden alle gebruikers binnenkort wel eens een «kleine maandelijkse betaling» moeten uitvoeren. Dat heeft eigenaar Elon Musk gezegd in een gesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Die betaling zou moeten bijdragen tot de bestrijding van het grote aantal bots op het platform. Lees verder.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be