Het belangrijkste nieuws van 2 oktober: Prijzen van rusthuizen schieten de hoogte in, eerste tranen in ‘Blind Getrouwd’ en hoe het weer ons werk beïnvloedt

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 2 oktober: Okra trekt aan de alarmbel over de stijgende prijzen voor rusthuiskamers. In ‘Blind Getrouwd’ vallen vanavond de eerste tranen bij Brecht en Jolien. Daarnaast onthullen we de babynamen van 2024 en duiken we in enkele onderzoeken over het verband tussen het weer en je productiviteit op het werk.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Worden rusthuizen te duur? Op één jaar tijd nam kamerprijs ruim 200 euro toe

Een kamer in een Vlaams woonzorgcentrum kost nu gemiddeld 2.167 euro per maand. Een stijging van 208 euro op een dik jaar tijd. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Departement Zorg, die Okra opvroeg. De ouderenvereniging pleit er in verschillende kranten voor om bewoners levenslang een vaste prijs te geven, maar dat ziet Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) niet zitten: «Omdat je er dan van uitgaat dat alle woonzorgcentra dezelfde dienstverlening aanbieden en dat is niet het geval.» Lees hier meer.

SHOWBIZZ: Jolien en Brecht in tranen in ‘Blind Getrouwd’: «We moeten zien hoe dit verder moet» (video)

Hun eerste kennismaking verliep vlekkeloos, maar nu zit er blijkbaar toch een haar in de boter tussen Jolien en Brecht. Dat blijkt althans uit de vooruitblik van vanavond. Voor Jolien gaat het even allemaal te snel: «Ik zat er heel erg mee in. Ik zei tegen hem dat ik niet wil dat hij zich slecht voelt of verdrietig is. Dat is echt mijn bedoeling niet. » Lees hier meer.

WHAT ABOUT: Hoe beïnvloedt het weer onze productiviteit op het werk?

Regen, zon, een bewolkte hemel,… het weer oefent een invloed uit op onze manier van werken. Iedereen is blij dat de zon weer schijnt en de temperaturen stijgen, maar het is niet bepaald bevorderlijk voor onze efficiëntie en productiviteit. Dat blijkt uit een reeks studies. Lees hier meer.

SELFCARE: Op zoek naar een naam voor je baby? Dit zijn de trends voor 2024

Een leuke naam voor je kindje vinden is niet altijd even gemakkelijk. Zeker nu steeds meer ouders aan de toekomst denken wanneer ze de naam kiezen: «Hedendaagse ouders willen met de keuze van de naam een bepaalde boodschap de wereld insturen». En dat vertaalt zich in originele namen, van Aero tot Neo. Lees hier meer.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be