Het belangrijkste nieuws van 24 september: Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord, Franse rapper MHD krijgt 12 jaar cel voor moord, Amazon voert reclame in bij abonnement op streamingdienst, twee Belgen in de top 100 beste pizzeria’s ter wereld

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 24 september: De Vlaamse regering heeft zaterdagavond een akkoord bereikt over de begroting, Franse rapper MHD krijgt 12 jaar cel voor moord uit 2018, ook Amazon voert reclame in bij abonnement op streamingdienst, twee Belgen in de top 100 beste pizzeria’s ter wereld.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS. Vlaamse regering heeft begrotingsakkoord

De Vlaamse regering heeft zaterdagavond een akkoord bereikt over de begroting. Dat meldt Vlaams minister-president Jan Jambon. Welke investeringen en besparingen de regering-Jambon precies plant, zal de regeringsleider maandag toelichten in zijn Septemberverklaring. Ontdek hier meer over het nieuwe akkoord.

SHOWBIZZ. Franse rapper MHD krijgt 12 jaar cel voor moord uit 2018

De Franse rapper Mohamed Sylla, bekend onder de artiestennaam MHD, is na een proces van twee weken veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens de moord op een 23-jarige man in 2018. Lees hier meer over de zaak.

GEEK. Ook Amazon voert reclame in bij abonnement op streamingdienst

In navolging van Netflix en Disney+ gaat ook Amazon zijn streamingdienst Prime Video vanaf volgend jaar van advertenties voorzien. Tegelijkertijd worden er ook duurdere abonnementen ingevoerd, waarbij gebruikers geen reclame te zien zullen krijgen. Voor abonnees in België verandert er niets.

URBAN LIFE. Twee Belgen in de top 100 beste pizzeria’s ter wereld

Dat je voor een uitstekende pizza niet alleen in Italië moet zijn, bewijst de nieuwste uitreiking van de World 50 Top Pizza Awards. De Europese hoofdprijs gaat dit jaar namelijk naar een Brit. Ook ons land kan twee plekjes bemachtigen in de lijst van 100 beste pizzarestaurants ter wereld. Date idee?