Gepresenteerd door Native

Actrice Jennifer Heylen opent ogen

De ngo Licht voor de Wereld heeft een nieuwe ambassadrice en het is niemand minder dan Jennifer Heylen. De actrice is niet alleen supergrappig als jurylid in De Slimste Mens ter Wereld, ze wil met haar ambassadeurschap de organisatie meer in de spotlights zetten. Met ’Schenk zicht, schenk liefde’ roept ze op om dit najaar voldoende geld in te zamelen om 10.000 cataractoperaties mogelijk te maken.

De strijd tegen vermijdbare blindheid

“Ik wist helemaal niet dat er mensen blind zijn enkel en alleen omdat ze geen toegang hebben tot kwaliteitsvolle oogzorg. Dit heeft een enorme impact op hun leven.”, aldus Jennifer. Het is een onrechtvaardige situatie waar de Rwandese Capitoline zich in bevindt. Ze is al drie maanden blind door cataract en is volledig afhankelijk van haar gezin. Dankzij de samenwerking tussen Licht voor de Wereld en de lokale partner van het Kabgayi oogziekenhuis kan dr. Tuyisabe een succesvolle oogoperatie uitvoeren. Bekijk hier haar reactie wanneer ze haar dochter eindelijk opnieuw ziet.

Met een relatief eenvoudige cataractoperatie kan een oogarts blindheid vermijden of genezen. Een simpele oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Daarom doet Jennifer Heylen een warme oproep aan iedereen om Licht voor de Wereld te helpen in de strijd tegen vermijdbare blindheid.

10.000 ogen openen

Dit najaar willen Licht voor de Wereld en ambassadrice Jennifer Heylen genoeg geld inzamelen om 10.000 oogoperaties mogelijk te maken. Samen met jou halen we dat doel! Steun ons vandaag nog: www.openogen.be