Gepresenteerd door Native

De werkdag van Stefan, chef-kok

7 uur:

Na de briefing die ik aan de collega’s gaf, is het nu alle hens aan dek in de keuken want alle maaltijden voor onze senioren moeten stipt op tijd klaar zijn. Terwijl ik de bereiding van de soep toevertrouw aan een van de collega’s, check ik even hoe ver de andere collega’s staan met de voorbereiding van het ontbijt.

8 uur:

De collega’s van de poetsploeg worden even bij elkaar geroepen om de werkplanning van die dag te bespreken. Fijn dat ik steeds op mijn collega Aline kan rekenen die de praktische vragen van de poetsmedewerkers voor haar rekening neemt.

8.20 uur:

Vandaag verzorgen we een ontbijtbuffet voor de bewoners van het woonzorgcentrum. We bereiden spek met eieren op een mobiele kookunit. Ik kom graag even kijken of alles naar wens verloopt en of de bewoners tevreden zijn.

10 uur:

Samen met collega Aline overloop ik kort een aantal vragen over de planning van volgende week. Nadien neem ik de tijd om op mijn laptop de bestellingen van morgen bij te werken. Het is mijn verantwoordelijkheid dat de ingrediënten voor de maaltijden van deze week tijdig in de koelruimtes staan.

12.30 uur:

Kwaliteit is belangrijk in mijn job. Daarom houd ik vinger aan de pols bij de klanten van het dienstencentrum en vraag ik hen regelmatig wat ze van het eten vinden. Ik neem hun suggesties steeds ter harte.

13.30 uur:

Elke dag tegen het einde van de shift houd ik een korte debriefing met de koks in mijn ploeg. We bespreken hoe de dag verlopen is en waar mogelijk sturen we bij voor de volgende werkdag.

Stefan is nog op zoek naar collega’s met oog voor de job én de mensen. Meer weten? Bel 03 431 90 00 (van maandag tot vrijdag van 08:00-18:00 uur) Of kijk op www.zorgbedrijf.be/vacatures