Gepresenteerd door Native

Verbluffend mooi Canada: de highlights voor elke reiziger

De hoogtepunten van Canada oplijsten is een enorme uitdaging. Canada is een wondere wereld op zich. Het is het land van kosmopolitische steden en uitgestrekte natuurgebieden waar je jezelf de enige mens op aarde waant. En alles wat daartussen ligt.

Oost-Canada:

Oost-Canada: ongerepte natuurlandschappen, pittoreske dorpjes, grote steden en wildlife

Toronto en Montreal, de grootste steden van Canada, zijn toppers om te bezoeken. Denk maar aan het verrassend levendige Chinatown in Toronto, zijn CN Tower met glazen vloer en trendy Yorkville.

Op weg naar de wereldberoemde Niagara Falls

In de provincie Ontario banen 60.000 rivieren zich een weg doorheen diepe wouden en weerkaatst de Canadese natuur in het helblauwe water van meer dan 250.000 meren. Ontario is de provincie voor kanoliefhebbers: in het meer dan 100 jaar oude Algonquin Provincial Park alleen al vind je 15 kanoroutes met een totale lengte van 1.600 kilometer. Ook voor fans van wildlife zoals elanden, herten, bevers, wolven en beren is Ontario een paradijs.

Niagara Falls - AFP / G. Robins

Maar in Ontario staan ook de wereldberoemde en immer impressionante Niagara Falls, en een panoramische route langs wijngaarden die roepen om even halt te houden voor een proevertje.

Frans-Canada in de kijker

Het Franse Quebec biedt meer van dat moois, maar dan in een ietwat ander (is het dat Franse?) jasje. Ook daar zijn er die prachtige natuurparken die elk op hun eigen manier uniek zijn. Andere must-do's in Quebec? De 83 meter hoge waterval Montmorency en zijn enorme hangbrug, de meest zuidelijke fjord ter wereld: Saguenay fjord, en uiteraard Quebec City, voor velen ‘de meest romantische stad in Noord-Amerika'.

West-Canada:

De stad Vancouver is één van de must-do's in West-Canada. Je hebt er heel wat multiculturele woonwijken, trendy bars en restaurants, en historische bezienswaardigheden zoals Gastown. Het Museum of Anthropology is een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de First Nations

Rondreis in British Columbia

Zeker de moeite waard om op te nemen in je reisplan:

  • De vruchtbare Okanagan Valley, met zijn ideale klimaat voor wijnbouw (Canadese ijswijn!) en fruitteelt, en spectaculaire watervallen 
  • Nationale parken Banff en Jasper, met hun diepe valleien, gletsjers, besneeuwde bergtoppen, wilde rivieren (met als absolute topper het spectaculaire Lake Louise) en warmwaterbronnen. De Canadian Rockies zijn ook de thuis van elanden, herten, coyotes, wolven en zwarten beren. Jasper bereik je via één van de mooiste bergwegen ter wereld.
  • Whistler, de grootste wintersportplaats van Canada en in 2010 hometown van de Olympische Winterspelen. In de zomer kan je hier mountainbiken, raften, kanovaren, kajakken en zelfs skiën. Occasioneel loopt er een beer door de stad op zoek naar eten in de vuilnisbakken.
  • Off the beaten track: het dunbevolkte noordwesten

    Meer noordwaarts in de provincie British Columbia, staan volgende tussenstops op onze to-do-lijst:

  • Fort St. James national Historic Park, ooit een fort en handelspost van de Hudson Bay Company
  • Bear Glacier Provincial Park, een enorme gletsjermuur doorkliefd met azuurblauwe barsten
  • Salmon Glacier en Fish Creek, een riviertje waar zalm uit komt schieten tijdens de zomermaanden. Met wat geluk kan je hier grizzlyberen of zwarte beren zien die vissen uit de rivier scheppen
  • Indianendorpen Gitwangak en Gitanyow