Gepresenteerd door Native

Zo verlies je nooit nog je vakantiefoto's en –video's

De zomer loert om de hoek, tijd om de batterijen weer eens op te laden met een deugddoende vakantie! Of je nu van de zon gaat genieten in Turkije of op citytrip naar Barcelona vertrekt, je zal ongetwijfeld oneindig veel foto's en filmpjes maken. Vakantiekiekjes zijn namelijk essentiële hulpmiddelen om herinneringen te bewaren en ze kwijtspelen zou dan ook een ramp zijn. Wij geven je in dit artikel alvast een ultieme tip om dat te vermijden: maak op tijd een degelijke back-up.

Je foto's verliezen, het gebeurt sneller dan je denkt: je fotocamera valt in het water tijdens een idyllisch boottochtje, je vergeet het toestel na een roadtrip terug mee te nemen uit de huurwagen, zakkenrollers die hun grijpgrage vingers niet kunnen bedwingen en je camera stelen terwijl je geniet van een verfrissende cocktail op het strand... Of je wist per ongeluk je foto's door de zonneslag die je tijdens een fikse wandeling hebt opgelopen.

Een fototoestel of smartphone kan je altijd nog vervangen, maar je vakantiefoto's zijn steevast verloren. En het zijn net die herinneringen die heel erg waardevol zijn, soms zelfs meer dan materiële spullen. Maar met deze tip stap jij zonder zorgen het vliegtuig op.

Maak tijdens je reis al een back-up

Het lijkt een vervelend klusje om je tijdens je reis bezig te moeten houden met het maken van een back-up, maar met de Seagate Backup Plus Slim 2TB creëer je in no time een kopie van je favoriete vakantiekiekjes. Je hoeft de externe harde schijf enkel aan te sluiten op je laptop en vervolgens maak je met een klik een back-up. Je kan met de Seagate Backup Plus Slim 2TB zelfs om het uur of dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-ups inplannen. Je hoeft er dus niet veel tijd aan te besteden. Dankzij het slanke formaat van de externe harde schijf hoef je zelfs niet veel ruimte in je koffer op te offeren. Handig!

Zorg voor de nodige structuur

Voordat je een kopie maakt van al je foto's, is het verstandig om even na te denken over de structuur van je back-up. Er zijn twee verschillende manieren waarop je fotomappen kan ordenen: gebruik de datum of locatie van je reis. Het is ook slim om je foto's een gepaste naam te geven. Vaak krijgen foto's al automatisch een naam toegewezen, zoals DSC_001 of IMG01.jpg. Als je dan op zoek moet gaan naar een specifieke foto, kan je wel eens luttele uren bezig zijn. Gebruik daarom als naam bijvoorbeeld de locatie, het jaartal en een cijfer, zoals Turkije-2019-001.

Pak dus niet alleen je fototoestel in, maar zorg er ook voor dat je de Seagate Backup Plus Slim 2TB in je koffer steekt. Zo ga je zorgeloos op vakantie.