Gepresenteerd door Native

Zo worden je foto's en filmpjes voor je sociale media nog beter

Vlaamse influencers spenderen gemiddeld acht uur of meer per dag aan het vormgeven van hun sociale mediakanalen. Het gaat vooral om Instagram en YouTube, platformen waarop die influencers reclame maken voor merken. Dat blijkt uit een rondvraag van de Arteveldehogeschool bij 1.800 Vlaamse jongeren. Het zou zonde zijn mocht al dat harde werk verloren gaan, en net daarom is Seagate nu op de proppen gekomen met een nieuwe serie externe harde schijven: de Backup Plus Portable. Perfect voor een veilige back-up van al je filmpjes en foto's.

Of je nu een travelblogster bent of een fitboy die graag met zijn spierballen rolt in de fitness, het uitbouwen van een invloedrijk social mediakanaal is een tijdrovende bezigheid. Wie ervan kan leven, spendeert naar eigen zeggen acht uur of meer per dag aan de job. Dat betekent dat je ook zo efficiënt mogelijk te werk wil gaan. Hoe bewaar je al je beeldmateriaal bijvoorbeeld op de beste manier?

Met een externe harde schijf van Seagate mag je er zeker van zijn dat je in één klik een back-up maakt van je foto's en video's. En dankzij de twee terabyte aan geheugen die de Backup Plus Ultra Touch en de Backup Plus Slim bevatten, is opslagruimte al helemaal geen probleem. Concreet komt twee terabyte neer op 320.000 foto's of meer dan 240 uur aan beeldmateriaal van de hoogste kwaliteit. Als dat toch nog te weinig is, kan je altijd nog opteren voor de Backup Plus Portable, met maar liefst vijf terabyte geheugen.

Offline

Een back-up op een harde schijf heeft ook voordelen. Omdat je je bestanden niet opslaat in een cloud, kunnen anderen in geen geval aan jouw foto's en video's. Daarnaast is je beeldmateriaal met een harde schijf offline voor jou ook altijd beschikbaar en is het een budgetvriendelijker alternatief. Heb je een deadline voor een filmpje, maar zit je in een trein zonder wifi? Geen zorgen, met een externe harde schijf kan je zonder stress verder werken.

Time is money

Dankzij de Backup Plus Portable -serie hoeft je back-up ook geen kostbare tijd in te nemen. Je kan een back-up inplannen om het uur of dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-ups uitstippelen. Op die manier kan je ondertussen verder je filmpjes monteren of je foto's bewerken, zoals met de Adobe Creative Cloud. Seagate voorziet een fotografielidmaatschap van twee maanden, waarmee je je foto's in volledige resolutie overal eenvoudig kan bewerken, organiseren, opslaan en delen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van Lightroom CC en Photoshop CC kan je echte pareltjes maken voor je volgers. De harde schijven die Seagate weggeeft, komen bovendien met een Mylio-abonnement voor 12 maanden. Daarmee kan je je fotocollectie op meerdere platformen en apparaten beheren en bewerken.