Het belangrijkste nieuws van 18 juni: Pascal Smet neemt ontslag, P!nk redt een chaotisch Werchter Boutique en een mini-handtas gaat viraal

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je alvast weten over 18 juni: Werchter Boutique wordt geteisterd door verkeerschaos, in West-Vlaanderen geldt code geel en een handtas die amper met het blote oog te zien is, verovert de modewereld.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

NEWS: Pascal Smet neemt ontslag na bezoek Iraanse burgemeester

Pascal Smet (one.brussels) neemt ontslag als staatssecretaris uit de Brusselse regering. Dat heeft hij zondag zelf bekendgemaakt op een persconferentie. Smet was de afgelopen dagen stevig onder vuur gekomen na de uitnodiging van een delegatie Iraniërs op de Urban Summit, onder wie ook de burgemeester van Teheran, en dat amper twee weken nadat Olivier Vandecasteele na 455 dagen gevangenschap in Iran kon vrijkomen. Lees hier meer.

SHOWBIZZ: P!NK blaast Werchter Boutique omver

Op Werchter Boutique heeft headliner P!NK de wei omver geblazen met acrobatische stunts, een schattig duet met haar dochter en steengoede popsongs. Het was een hoogtepunt waarnaar de festivalgangers snakten, na een turbulente dag vol verkeerschaos richting het festivalterrein. Lees hier alles over het concert en de verkeerschaos.

NEWS: Eindelijk verkoeling? KMI waarschuwt voor onweer

Na enkele hete weken trekt er nu eindelijk een regenszone over ons land. Daarbij is er ook kans op onweer. In West-Vlaanderen geldt code geel. Zij moeten zich schrapzetten voor fikse onweders waarbij er op een uur tijd 20 liter regen per vierkante meter vallen. Het noodnummer 1722 is geactiveerd. Lees hier verder.

URBAN LIFE: De mini-handtas: een modieus meesterwerk?

Het Amerikaanse kunstcollectief MSCHF schudt de modewereld opnieuw wakker met een bijzonder ontwerp: een ieniemienie handtasje ter grootte van een zoutkorrel. Je hebt een microscoop nodig om het volledig te kunnen aanschouwen en toch zal er een stevig prijskaartje aan dit accessoire hangen. Lees hier waarom deze piepkleine handtas zo over de tongen gaat.

SELFCARE: TikTok-mythe doorprikt: waarom je vermagert op reis, terwijl je veel eet (video)

Het lijkt soms dat we op reis niet anders doen dan ons lichaam volstouwen met vettige pasta’s, riante hoeveelheden aperitiefhapjes en liters wijn. Hoe komt het dan toch dat we niet of amper bijkomen tijdens onze vakantie? Volgens vetverliescoach Simone is daar een goede verklaring voor.

Wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be