Het belangrijkste nieuws van 26 september: Concerttour van Taylor Swift te zien bij Kinepolis, bijna helft van mensen met nood aan psychische hulp krijgt die niet en baasje van katje Lee wordt vervolgd

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 26 september: de razend succesvolle Eras Tour van het Amerikaanse popidool Taylor Swift verschijnt volgende maand op het witte doek in ons land, sinds psychologische hulp wordt terugbetaald, vonden 180.000 Belgen de weg naar de psycholoog maar toch vindt meer dan 40% geen adequate hulp en voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is de zaak ingeleid tegen de 26-jarige Selena Ali, het baasje van het katje Lee.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

WHAT’S UP? Concerttour van Taylor Swift vier weken lang te zien bij Kinepolis

De razend succesvolle Eras Tour van het Amerikaanse popidool Taylor Swift verschijnt volgende maand op het witte doek in ons land. Kinepolis vertoont vanaf 13 oktober het concert vier weken lang in al haar bioscopen. Lees verder.

SELFCARE. Bijna helft van mensen met nood aan psychische hulp krijgt die niet

Sinds psychologische hulp wordt terugbetaald, vonden 180.000 Belgen de weg naar de psycholoog. Toch vindt meer dan 40% geen adequate hulp. Dat schrijft De Standaardop basis van een nieuwe studie van de Christelijke Mutualiteit (CM), met eigen cijfers en cijfers van het Riziv en Sciensano. Lees verder.

NEWS. Drie jaar na ophef rond katje Lee wordt baasje vervolgd voor verbergen van dier

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is de zaak ingeleid tegen de 26-jarige Selena Ali, het baasje van het katje Lee. Ze wordt vervolgd omdat ze het dier destijds verborgen had gehouden, nadat er beslag op was gelegd. Er werd met alle partijen overeengekomen om het dossier op 13 november te behandelen. Lees verder.

ON THE MOVE. Dit zijn de 9 beste fietsgemeenten van Vlaanderen

De stemmen zijn geteld: negen Vlaamse steden en gemeenten kregen hun nominatie voor de titel Fietsgemeente of Fietsstad 2024 in de bus. In het voorjaar zal Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) de winnaars bekendmaken. Ruim 27.000 fietsers brachten hun stem uit. Lees verder.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be