Het belangrijkste nieuws van 7 september: zaak tegen Acid uitgesteld, nieuwe Ryanair-staking aangekondigd en Hannelore Simoens is zwanger

Metro zet elke dag het belangrijkste nieuws op een rijtje. Dit moet je weten over 7 september: het proces tegen YouTuber Acid over zijn Reuzegom-video is uitgesteld naar januari en Ryanair gaat volgend weekend opnieuw staken. Meer vliegtuignieuws: een man is uit het vliegtuig gezet na een discussie over opbergruimte. Tot slot goed nieuws bij VTM: wetstraatjournalist Hannelore Simoens is zwanger.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

NEWS: Zaak tegen Acid uitgesteld: «Als ik in de gevangenis eindig, dan is dat maar zo»

Het proces tegen YouTuber Acid is door de Brugse correctionele rechtbank uitgesteld naar de zitting van 18 januari. Nathan Vandergunst (24) moet zich verantwoorden over een controversiële video na een rechtstreekse dagvaarding door een voormalig lid van studentenclub Reuzegom. Acid riskeert 2 jaar cel en een boete van 136.000 euro: «Het zou wel uniek zijn: een zwaardere straf krijgen dan de Reuzegommers zelf.» Lees hier verder.

NEWS: Ryanair-piloten staken 14 en 15 september opnieuw

De op de luchthaven van Charleroi gevestigde piloten van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair hebben een nieuwe staking aangekondigd: op 14 en 15 september. Het is de vierde keer in twee maanden dat ze twee opeenvolgende dagen het werk zullen neerleggen. De piloten spreken van «chantage» door de directie van de luchtvaartmaatschappij. Zij wil volgens hen de onderhandelingen over een nieuwe cao pas opstarten als de klachten die een aantal piloten hebben ingediend, worden ingetrokken. Lees hier meer.

SHOWBIZZ: VTM-journaliste Hannelore Simoens is zwanger en onthult meteen geslacht

Wetstraatjournaliste Hannelore Simoens zal in december even van het scherm verdwijnen. Dan zal het VTM-gezicht namelijk bevallen van haar eerste kindje. Het 33-jarige journaliste is al vele jaren samen met haar vriend Mathias, met wie ze in Anderlecht woont. Simoens onthulde samen met het nieuws, meteen ook het geslacht van haar baby. Lees hier verder.

WTF: Man uit vliegtuig gezet na verhitte discussie met boordpersoneel over opbergruimte

Een passagier aan boord van een vlucht van American Airlines moest onlangs het vliegtuig op het tarmac verlaten na een verhitte discussie met het cabinepersoneel over het aantal tassen in de bagagevakken boven zijn hoofd. «Wijs niet naar mij, wijs niet met je vinger naar mij. Als je nog één keer met je vinger naar me wijst, bel ik de politie», klonk het onder meer. Check hier de video.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be